Travesses i Raids

-La BI6000, l’alta ruta en BTT pel Ripollès, la Garrotxa i el Vallespir, juny 2012

La BI6000 és un magnífic recorregut en BTT, dissenyat per l’agència de guies NordSud de Camprodon, amb una distància d’uns 260kms.  i 6.620m  de desnivell positiu acumulat, que cicla per territori del Ripollès, la Garrotxa i un xic pel Vallespir.

 

El recorregut de la BI6000, és format per un 4% de senders, una 81% de pista forestal i un 15% d’asfalt i pista formigonada, i es ciclable un 99% aprox.

 

5 components del BTT Lliçà d’Amunt CONCOS, l’hem realitzada el mes de juny de 2012, els dies 2, 3 i 4, i les treves del temps ens han acompanyat, tot i rebre algun ruixat típic.

 

La BI6000, l’hem dividida en 3 etapes:

1a etapa: Camprodon-Setcases

2a etapa: Setcases-Ripoll

3a etapa: Ripoll-Camprodon

 

Vàrem fer mitja pensió a Setcases (Hotel La Cabanya) i a Ripoll (Hotel Solana de Ter), molt ben atesos.

 

Són etapes exigents, dures, i cal tenir la paciència del bon ciclista per disfrutar-les i acabar-les. El disseny del recorregut és fantàstic, necessitant l’ús del “roadbook” i el track generat per GPS de complement,  i alhora aquest, segons el dia, bàsic, en cas de mal temps o boira,    permetent  conèixer les valls de Camprodon i Ribes, dalt de la BTT, d’una manera molt peculiar, alternant el rodar biker amb l’enllaç curt a peu, utilitzant corriols poc ciclables de senders senyalitzats GR o PR, fent-lo a vegades més dur, sense voler, per tal de no perdre l’encant de la zona. Això pot fer que molts bikers, en aquests moments, no disfrutin…per això, la paciència.

 

Els Kms. són lents de fer, i les hores cauen durant les tres etapes, sent la primera i la tercera, les més exigents, i la segona, la més ciclable.

 

Un cop has fet la BI6000, et bé al cap, el record dels pobles, colls i pistes d’enllaç clàssiques entre aquestes valls, que amb aquesta ruta fas,  dalt o al costat de la BTT i que has disfrutat, com:

Camprodon, Beget (cota més baixa), Coll d’Ares, Molló, Espinavell, Setcases, Vilallonga de Ter, Tregurà, la Creu de Fusta, Coll de la pista del Torrent de la Fontlletera (cota més alta), Ribes de Freser, Bruguera, Coll de Jou, Mirador del Puig de l’Àliga, tram de la ruta del Ferro, Ripoll, Llaers, Morro de Quer, Castell de Milany, Vallfogona del Ripollès, St. Joan de les Abadesses, Coll de Pal, La Roca, Llanars i Camprodon, i sempre com a referència els bells cims de les muntanyes que rondem, el Costabona, Balandrau, Taga, i  la Serra de Milany…i les vistes extraordinàries de les valls i cims propers i llunyans que des d’aquestes balconeres dominem….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per més informació, www.bi6000.com ,

Salut…

 

 

-Pedals d’occitània, setembre 2008

La ruta “Pedals d’Occitània” és un recorregut de 227 km i 6000 metres de desnivell positiu acumulat. Practicament tot el recorregut transcorre per camins, el 100 % ciclables.
L’inici del recorregut és a l’oficina de Pedals d’Occitània de Vielha. D’allà s’inicia el recorregut en direcció nord, cap al Baish Aran,  passant per Vilamòs. Després vé el primer gran coll de la travessa el Col deth Portilhon, punt que servirà per entrar a França. D’aquí s’inicia el descens per arribar a Bagnères de Luchon, punt on es comenta l’inici del port més llarg i punt més alt de la travessa, col de Paloumères, que  serveix  per entrar a la vall de la Barousse, la vall amb més cèrvols d’Europa. Després d’un descens extraordinari i atravessant diferents petits pobles encantadors, s’arriba al Castell dels Comtes de Comminges, dins d’un marc medieval que  condueix fins a St. Bertrand de Comminges, poble dominat per la seva extraordinària catedral.
D’aquí ens endinsem per la plana occitana, per retornar vers el sud pels colls de Buret i Menté, últim gran coll de la travessa que serveix de nexe d’unió per uns quilòmetres més enllà tornar a l’Aran i arribar de nou a Vielha tot seguint les ribes de la Garona.

El recorregut de “Pedals d’occitània”, potser és més tècnic que el de “Pedals de foc”, sent el de “Pedals de foc” més ciclable.

Aquest  passa per fantàstics corriols, pistes, colls ( Coll de les Paloumères (1851 metres), 22 quilòmetres de pujada al 5,4%.; coll La Couage (960 metros) 3,7 quilòmetres al 9,6%;  Coll de Saubaga (1372 metres), 11,5 quilòmetres al 6%.),  i pobles de muntanya magnífics com:

Vielha, Gausac, Aubèrt, Arròs, Vilamòs, Arres de Sus, Bossòst, St.Mamet, Bagnères de Luchon, St. Aventin, Benque-Dessous-et-Dessus, Cirès, Bourg d’Oueil, Sost, Esbareich, Mauléon Barousse, Bramevaque, Sacoue, St. Bertrand de Comminges, Loures Barousse, Barbazan, Lourde, St.Pé d’Ardet, Génos, Gesset, Bagen, Reston, Lôo, Régades, Encausse-les-Thermes, Soueich, Gouillou, Girosp, Juzet d’Izaut, Melles, Les, Bossòst, Era Bordeta, Es Bòrdes, Eth Pònt d’Arròs, Aubèrt, Vilac, Vielha.

Nosaltres vàrem realitzar la ruta el mes de setembre, fent un pont  per l’onze de setembre de 2008, molt pujós, i realitzarem la ruta en 3 dies, dormint a:

Hotel Riu Nere a Vielha, Hotel Le Sapin Fleuri a Bourg d’Oueil, i Residence Le Bois Perche a Aspet.

La ruta la vàrem realitzar els lliçanencs del Club: Andreu Padró i Miquel Canadell.

Mostrem algunes fotografies de la ruta.

-Raid Verd St.Quirze de Safaja, juliol 2008

El dissabte 26 de juliol de 2008, els lliçanencs  Carles Estrany i Andreu Padró, del Club BTT.Lliçà d’Amunt Concos vàren participar formant parella en el 8é Raid Verd St. Quirze de Safaja 2008,  acabant el conjunt de proves a realitzar , on hi havia inscrits un total de 65 parelles.

Algunes instantànees d’alguns moments:

-Pedals de Foc, agost de 2006

La ruta “Pedals de foc” és un itinerari amb BTT pel perímetre  del Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, tot començant i acabant a la Val d’Aran, Vielha, on l’entitat organitzadora  amb el mateix nom, té la seu social. El recorregut total és de 217kms. amb un desnivell acumulat aprox. de 11.000m. ( 5.543m. de pujada i 6.139m de baixada). L’itinerari és pot configurar a mida, nosaltres vàrem optar per fer-lo en quatre dies, del mes d’agost, disfrutant del recorregut i el paratge que se’ns presentaba en cada moment.  Vàrem escollir fer nit als següent llocs de la ruta:

Refugi de Conangles, Casa Juanot a Iran, Gîte de la Torre a la Torre de Capdella, i Refugi  Gerdar.

Magnífic recorregut per pistes, corriols, colls de muntanya i pobles com:

Senet, Vinyal, Ginast, Vilaller, Llesp, Iran, Irgo, Gotarta, Raons, Malpás, Castellars, Erta, Sas, Sentís, Les Esglèsies, Guiró, Astell, La Torre de Capdella, Espui, Espot, Son, Sorpe, Borén, Isil, Alòs d’Isil, Montgarri, Bagergue, Unha, Gessa, Artíes, Garòs, Casarilh, Betrén, Vielha.

Vàrem realitzar la ruta ciclistes del Club Ciclista de la Vall del Tenes de Sta. Eulàlia de Ronçana i del Club BTT. Lliçà d’Amunt Concos, alguns d’ells formen part dels dos clubs alhora:

Josep Valls, Lluís Baró, Joan Iglesies i en Elies Valls de Sta. Eulàlia de Ronçana, i en Andreu Padró i Miquel Canadell de Lliçà d’Amunt.

Us mostrem algunes fotografies de la ruta: