En Rafael ESPINAR, d’Atleta a Triatleta.

 

Aquí va la crònica que ens ha enviat el soci del club, Rafael ESPINAR, del 21 d’agost de 2011, de  l’IRONMAN VICHY:

La prova consisteix en 3.800 mts. de natació, 180 kms. en bicicleta de carretera i  córrer una cursa de 42 kms. (Marató).

4:00a.m.: Em llevo per esmorzar, el de sempre torrades amb mantega i melmelada, una mica de proteïna (embutit de pavo) i llet amb cereals. Me’n vaig cap a boxes per acabar de fer els últims preparatius de la bicicleta. Una hora i mitja abans de la cursa bec 1l. i mig d’isotònic, el dia serà llarg i calurós.Trenta minuts abans de la sortida una barreta. Anuncien per megafonia que l’aigua està a 26graus, així que ens podem oblidar del neopré. Hauria d’estar per sota de 24 graus per permetre’l.

7:05 a.m.: Donen la sortida. Començo a nedar tranquil sense cap cop de colze ni patades de ningú, a la que van passant els metres la falta de neopré es nota doncs aquest ajuda a surar i poder avançar més depressa. Finalitzo amb un temps de 1h: 13m.

Em canvio el més depressa que puc i agafo la bici amb la fita a realitzar dues voltes de 90kms. a carretera  oberta i amb una temperatura de 37graus. En el manillar duc una xuleta amb el que tinc que menjar i beure durant el tram de bicicleta amb un total de 2.242kcal, a base de barretes, plàtans, aigua i isotònics.

Està prohibit anar en drafting (a rebuf), s’ha de mantenir una distància mínima de 7metres i si volem avançar uns 3m. en paral.lel. L’adelantament ha de ser ràpid. De tant en tant em trobo una mena d’arbrites que controlen tot això. Acabo el tram bici amb 5h i 7m.

Arribo a la transició i em preparo per  a la marató (42km), un circuit de 4 voltes amb 5 avituallaments a on puc trobar gels, plàtans, isotònics, aigua, molta aigua, 37graus més la sensació de xafugor. També ens proporcionen dutxes per mullar-nos al passar pels avituallaments i esponges les quals queden seques als pocs minuts. Agafo un ritme de 4’30” el km., a mesura que passen els kms. veig que aquest és el ritme. El secret: no aturar-se. Passats els 20kms. les cames es comencen a notar, al km. 27 començo a patir un dolor abdominal molt fort i haig de fer uns quants kms. encorvats per a que el dolor no sigui gaire intens. Arribo al km. 37 i per art de màgia el dolor ha desaparegut, deu ser les ganes d’arribar. S’ha de ser prudent amb el ritme perquè tard o d’hora vé la fatiga. Temps final de la marató 3h:14m. Total prova: 9h: 42m.

Content per a haver acabat però no he pogut superar la meva marca personal. Una altra vegada serà!.

Gràcies a tothom pel suport!!!.


Rafa

Aquí teniu en Rafalet en plena acció al Campionat d’Espanya a Vitòria, on va fer el 35é de la general i el 5é a la seva categoria.

Salutacions.

 

Us adjuntem també, algunes de les gestes realitzades per en Rafael ESPINAR, durant l’any 2010, publicades en articles al diari “EL 9 NOU”  i  al  Butlletí de Lliçà d’Amunt, “Informa’t nº 37 i 38”:

-Articles publicats al diari “El9N0u”, on en Rafael Espinar es proclama 16é al Campionat d’Europa de Triatló celebrat a Vitòria, i campío de triatló de llarga distància  celebrat a Eivissa, de la seva categoria.

-Article publicat al butlletí local “Informa’t nº 37” on en Rafael Espinar és proclama campió d’Espanya de Triatló de llarga distància, de la seva categoria, on també surt un article de la ciclista local Anna Ladero :

 

-Article publicat al butlletí local, “Informa’t nº38“, on Rafael Espinar és escollit millor esportista local 2010,  juntament amb la jove ciclista local Cristina Garcia:

-Des del Club BTT LLIÇÀ D’AMUNT CONCOS volem donar una mostra d’agraïment a tots els Sponsors- Patrocinadors que han col.laborat,  i continuïn col.laborant, per què el triatleta lliçanenc, Rafael ESPINAR, gesti més bons resultats dins d’aquest esport tant sacrificat , com és la TRIATLÓ.

MOLTES GRÀCIES A TOTS… I BON ANY 2012…

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

*