CRÒNICA DE LA 18a. PASSEJADA POPULAR AMB BTT 2009

La 18a. Passejada Popular amb BTT 2009, és realitzà el dia 20 de setembre de 2009, amb participació de 498 ciclistes. Formaven la Passejada 3 recorreguts, un de llarg de 41,35 kms. aprox., i 943 m. de desnivell;  un de mitjà, amb 25,02kms. i 557 m. de desnivell; i  un de curt, amb 11,77Kms. i  135 m. de desnivell.

El recorregut llarg i mitjà, sortien alhora del Pinar de la Riera, direcció a la carretera de Granollers a Lliçà, passant pel c/. Doctor Bonet, i enfilava carrer Major passant pel costat de la Sagrera, direcció can Carreres, per anar a buscar el paradís “biker” lliçanenc per excel.lència, el Bosc de Palaudàries, per després endinsar-nos en  territori dels amics del Club Ciclista Calderí, i de retorn per territori dels amics del Club Ciclista de la Vall del Tenes de Sta. Eulàlia de Ronçana. El fet és que després de 6 pujades i baixades ens presentàvem al 1er. avituallament. Fins aquí, molts participants vàren manifestar queixes per les cues patides, ja que moltes pistes s’estrenyien causant embuts ciclistes.

En aquest avituallament, hi havia la bifurcació, a l’esquerra, recorregut llarg, i a la dreta recorregut mitjà. Aquest últim feia una diagonal d’uns 6 kms. per enllaçar amb el recorregut llarg que retornava del terme de Caldes de Montbui, a l’alçada del camp de golf, tot fent un descens per un corriol tècnic i passant pel costat de les pistes de can Valls,  remontant pistes pel mig del bosc,  creuant la carretera de Caldes a Granollers,  vorejant una urbanització inacabada de Regassol,  fins l’enllaç esmentat del recorregut llarg.

El recorregut llarg després del 1er. Avituallament, anava a buscar el creuament de la riera de Caldes, tot sortejant els turons que hi havia pel davant, fins arribar a  la Torre Marimon. Però abans d’arribar-hi, desviament a la dreta, pel costat de la font, per anar per carretera asfaltada fins al polígon industrial “El Pinatar” de Caldes, i començar la pujada cap el punt més alt del recorregut, turó de la Torre Roja, turó del Pi de les Tres Branques, i bosc del Pascol, on hi  havia el 2on. avituallament, per després fer el descens cap al Camping el Pascualet, la mare de Déu del Remei, i remontar cap el camp de golf.

Ja dins el terme de Sta. Eulàlia de Ronçana, direcció per corriols cap a Rosàs, per iniciar el descens cap al Pla, passant per can Cabot, can Viladevall i  pel darrera de la urb. de can Farell, per creuar més endavant la carretera de Bigues a Lliçà per sota el pont, i buscar la urb. de can Sabater, can Feu, la depuradora, i creuar el riu Tenes. Calia seguir pel marge esquerra cap a can Roca Vell, can Comes i arribada al Pinar de la Riera.

Un recorregut complert, a voltes exigent, on hi havia de tot, ascens i descens de turons, típic del ciclisme “biker” vallesà,  pistes en bon estat, corriols amb trams tècnics, creuament de rius, com  la riera de Caldes i riu Tenes,  i sempre mantenint alguns ingredients de tensió i concentració dalt de la btt..

El recorregut curt enguany, tornava al solcar el Pla lliçanenc del riu Tenes, sortint del Pinar de la Riera cap al conjunt de les Torres, voltant l’església de Santa Maria del Vallès, passant pel costat de ca l’Orlau, i a l’alçada de can d’Unyó a la dreta cap a can Montcau, bosc de can Montcau, i enfilant cap a la rotonda de can Padrós i continuant pujant recte fins al final de l’asfalt del carrer Aneto de  la urb. de can Xicota, per girar cap a l’esquerra per iniciar el descens de la pista cap a l’arribada, tot gaudint de les extraordinàries vistes de la contrada a la sortida del Bosc, contemplant davant,  Montserrat i Sant Llorenç, i a mesura que vas baixant, a l’esquerra Collserola i la serra de marina, i a la dreta el Farell , la mola de Sant Sadurní i els Cingles de Bertí. En primer terme els pobles de la Vall, i a la dreta al fons Sant Feliu de Codines.

A l’arribada, una botifarrada, beguda, fruita i una samarreta com obsequi de la passejada tocaven a cada participant, tot i que després amb el nombre de dorsal entraven en un sorteig de material del món de la btt., ofert per les cases comercials col.laboradores.

La Organització de la Passejada vol agraïr des d’aquestes ratlles a tots els participants ciclistes per la seva fidelitat a aquest esdeveniment, que han fet que perduri tots aquests anys, i també donar les gràcies al recolzament rebut per el cos dels Mossos d’Esquadra i la Polícia Local per les tasques de controls de creuaments de les carreteres, i el cos de Protecció Civil de Lliçà d’Amunt i de Caldes de Montbui per la tasca de seguiment i control dels ciclistes. També agraïr a les cases comercials col.laboradores pels obsequis oferts en sorteig a l’arribada als ciclistes.

Sense aquesta participació i col.laboració la Passejada no és podria realitzar.

A tots moltes gràcies!

Comissió de la Passejada Popular amb B.T.T.

Us adjuntem fotografies de la preparació i del dia de la Passejada, amb la sortida dels recorreguts llarg/ mitjà, i curt.

També us adjuntem els recorreguts de la Passejada Popular amb BTT del 2009.

1 – Recorregut Llarg

2 – Recorregut Mitjà

3 – Recorregut Curt

One Response to “CRÒNICA DE LA 18a. PASSEJADA POPULAR AMB BTT 2009”

  1. biketotal Says:

    biketotal…

    […]CRÒNICA DE LA 18a. PASSEJADA POPULAR AMB BTT 2009 | .: Blog del BTT Concos :.[…]…

Leave a Reply

*